Oferim instalare si proiectare 021 269 34 70
021 269 34 70

Delimitarea santierului

Colaborand cu sute de firme de constructii, mi-am dat seama ca se ridica multe semne de intrebare atunci cand vine vorba despre ce trebuie sa iei in considerare cand ai de imprejmuit un santier.

Se pun intrebari legate de ceea ce iti cere legea sau de rentabilitatea unei solutii de delimitare.

Asa ca mi-am propus sa vorbesc putin despre cele mai populare produse in materie de imprejmuiri ale santierelor.

– Gardul clasic
– Gardul opac
– Inaltari de gard
– Bariera contra sunetului

Imprejmuiri temporare

Inainte sa te decizi ce tip de gard ai nevoie, afla ca legea din Romania nu are multe paragrafe pentru imprejmuirile temporare.

Acest lucru se intampla pentru ca santierele pot fi foarte diferite intre ele, iar reglementarile sunt decise in functie de pericolele specifice proiectului, sau tipul de zona in care e situat santierul.

Pentru orice santier legea iti cere doar sa il ingradesti astfel incat sa nu poata patrunde trecatorii si sa fie expusi la diverse pericole.

Nici macar nu ai nevoie de autorizatie de constructie pentru un gard provizoriu. Insa trebuie sa fii atent mai departe la cerintele particulare proiectului tau. Mai jos gasesti variantele de bariere pe care le poti intalni.

Gardul clasic

Gardul clasic este cea mai economica solutie de imprejmuire, iar datorita acestui lucru pe suprafete mari este cea mai cautata.

Scopul acestuia este de a impiedica trecerea dintr-o parte in alta, protejand astfel trecatorii de pericolele din zona de constructie, dar si santierul de eventualii hoti care ar putea aparea.

 

Gardul opac

Pentru santierele din interiorul oraselor se cere o imprejmuire cu gard opac.

Se cere acest lucru pentru ca in orase exista doi factori importanti care sunt afectati de lucrarile de santier, traficul si pietonii.

Imaginea dezordonata, sau asamblarile anumitor elemente constructive pot distratrage conducatorii auto.
De aceea se folosesc panouri opace de gard ce creeaza un fundal simplu si opac.

Din cauza lucrarilor cu materiale ce creaza praf, pietonii trebuie protejati de acesta folosind o bariera ce nu da posibilitatea aerului sa circule.

Unele santiere aleg sa triseze si sa acopere gardul clasic cu un strat de panza. Insa prin acel strat inca poate trece o cantitate mare de praf si se distruge foarte repede.

Un gard opac poate descuraja hotii deoarece nu se vad materialele si utilajele folosite pe santier.
Totodata nu se poate catara sau taia avand astfel un grad mare de securizare.

 

Suprainaltari gard santier

Inaltimea unui gard de santier este de aproximativ 2 metri. Pentru majoritatea santierelor este suficienta aceasta inaltime, considerand ca asigura imposibilitatea de trecere sau de privire.

Exista totusi cazuri speciale, cum ar fi un teren in panta sau un teren foarte abrupt , unde se cere o inaltime mai mare de 2 metri.

Pentru ca este costisitoare investitia intr-un santier cu garduri personalizate s-au inventat suprainaltarile de santier. Avand deja garduri mobile, suprainaltarea se face foarte usor, prin adaugarea unui panou special in partea superioara.

Am intalnit santiere care aveau nevoie de un grad foarte mare de securitate, asa ca i-am asigurat ca exista sisteme de sarma ghimpata care se pot adauga deasupra panourilor mobile.

Si acestea functioneaza ca o aditie la gardul mobil, fara sa fie nevoie sa le inlocuiesti sau sa improvizezi o prindere ce poate distruge panourile.

 

Bariera contra zgomotului

In orase, pentru a reduce discomfortul creat de zgomotul de pe santier se poate impune o bariera contra zgomotului.

Lucrul acesta se realizeaza prin adaugarea unui strat ce absoarbe sunetul peste stratul de gard provizoriu.

admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *